Η περιοχή μας έχει ποιοτική και ποσοτική παραγωγή ελαιολάδου. Τα περισσότερα είναι αγουρέλαια στην κατηγορία extra παρθένο ελαιόλαδο. Πρόκειται για το καλύτερο σε ποιότητα λάδι. Έχει εξαιρετικό χρώμα, άρωμα και γεύση ενώ η οξύτητα του δεν ξεπερνά το 0,03%. Πολλές φορές ο κόσμος νομίζει πως το πικρό λάδι είναι ελάττωμα. Δεν είναι τυχαίο που το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιολάδου και ο Ευρωπαϊκός Κανονισμός εστίασαν σε 3 κύρια χαρακτηριστικά αξιολόγησης τους, το φρουτώδες, το πικρό και το πικάντικο και αυτά τα συναντάμε συνήθως στο καλό ελληνικό ελαιόλαδο.